Organizator:

Abu Dhabi turizem in kulturna agencija

Sodelujejo lahko vsi ljubiteljski in poklicni fotografi iz vsega sveta.

Teme NATEČAJA:

Glavna tema:  Kulturna odražanja

A) Narava  – barvna ali črno/bela
B) Portret – barvna ali črno/bela
C) Šport – črno/bela
D) Makro – barvna

E) Prihodnost slike skozi oči mladih – posebna kategorija za tiste udeležence ki so mlajši od 21 let. Ta bo razdeljena v dve skupini: tiste, ki so med 16 in 21 letom, in tiste ki so mlajši od 16 let.
A. Do starosti 16 let (rojeni po letu 1994)
B. Do starosti 21 let (rojeni po letu 1989)
Tema te kategorije je odprta, in pokriva širok spekter tem kot so narava, ljudi, pokrajine, povzetek, podrobnosti ali drugih stilov fotografije. Za vstop v to kategorijo fotograf ni treba uporabiti profesionalno kamero, vendar kateri koli digitalni fotoaparat, ki je na voljo in iz katerega je mogoče dobiti visoko kakovost slike.

Vse ostale informacije o pravilih 7. mednarodnega natečaja lahko najdete v obširnem opisu – EPC 2012 7th Session (English)

Za sodelovanje na fotografskem natečaju se je potrebno na spletni strani www.ephotoc.net sprva registrirati!

Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ štirimi fotografijami v posamezni temi v črno beli ali barvni tehniki.  Poslane fotografije morajo biti v digitalni obliki in v jpg formatu. Resolucija poslanih slik mora biti 2000 točk po daljši stranici in ločljivosti vsaj 300 dpi.

Kotizacija za sodelovanje na glavni temi (kulturna odražanja) znaša 20$, za druge teme (narava, portret,..) znaša za vsako 10$ in za sodelovanje na vseh temah 45$ .

Koledar natečaja:
Rok za dostavo fotografij:  30.09.2012
Žiriranje:  15.10. 2012
Obvestilo o žiriranju in obveščanje udeležencev: 20.10.2012
Otvoritev razstave in podelitev nagrad:  december 2012