Schonnbrun

Dunaj je ena najlepših svetovnih prestolnic. Ob lepi, modri Donavi se poleg znanih umetnikov iz glasbe, arhitekture oglašajo še spomini na čas, ko je na Dunaju pesnil France Prešeren in ustvarjal arhitekt Jože Plečnik, svoj pečat pa so dali tudi drugi Slovenci. Danes Dunaj privablja ljubitelje s področja glasbe, slikarstva, arhitekture in drugih umetnosti. Mesto vas popelje na sprehod od bogate zapuščine preteklosti do sodobnega življenja 20. stoletja.

V to prelepo mesto se bomo v organizaciji Kompasa odpravili na fotografski izlet.

Odhod: 10.12.2011 ob (približno 6.30) avtobusna postaja Mlinska ulica – zunanja stran, povratek isti dan v poznih večernih urah .

Program:

Vožnja mimo Šentilja in Gradca z vmesnimi postanki do Dunaja. Po prihodu v avstrijsko prestolnico orientacijski ogled mesta. Z avtobusom se boste zapeljali po dunajskem ringu, okoli katerega se nizajo mogočne zgradbe, med drugimi državna opera, umetnostnozgodovinski in naravoslovni muzej, parlament, mestna hiša, dvorno gledališče, borza … Sprehod po najstarejšem delu mesta, mimo nekdanje cesarske rezidence Dvorni grad (Hofburg) ter drugimi zanimivostmi mesta vse do cerkve sv. Štefana. Še ogled božičnega sejma pred mestno hišo, katerega začetki segajo že v 13. stoletje in prosti čas za božične nakupe ali samostojno raziskovanje mesta vse do odhoda avtobusa v Slovenijo z vrnitvijo v poznih večernih urah.

Cena za člane društva: 45 EUR.

Prijave (ČIMPREJ) sprejemamo  preko spodnjega obrazca.