Schonnbrun

Dunaj je ena najlepših svetovnih prestolnic. Ob lepi, modri Donavi se poleg znanih umetnikov iz glasbe, arhitekture oglašajo še spomini na čas, ko je na Dunaju pesnil France Prešeren in ustvarjal arhitekt Jože Plečnik, svoj pečat pa so dali tudi drugi Slovenci. Danes Dunaj privablja ljubitelje s področja glasbe, slikarstva, arhitekture in drugih umetnosti. Mesto vas popelje na sprehod od bogate zapuščine preteklosti do sodobnega življenja 20. stoletja.

V to prelepo mesto se bomo odpravili na fotografski izlet,  kjer si bomo ogledali razstavo kontroverznih fotografij in seveda veliko fotografirali. Odhod v jutranjih urah iz kraja po dogovoru,  vožnja do Dunaja. Vožnja do središča mesta po Ringu mimo znamenitosti:  OperaHofburgmestni muzeji, ParlamentMestna hišagledališča,…
Peš se bomo podali v sam center mesta …

Popoldan se bomo sprehodili v okolici dvorca Schonnbrun, ki je bil letna rezidenca Habsburžanov. Dvorec obdaja prekrasen park, prav tako pa se v bližini nahaja najstarejši živalski vrt v Evropi. Podajmo se v svet živali, ki slovi po velikem tropskem vrtu, čarobnem svetu pingvinov in ostalih živalih iz vseh koncev sveta.

Odhod: 29.5.2010 ob 6.00 (zbor ob 5.30) pri Rutarju na Tršački cesti v Mariboru, povratek isti dan v poznih večernih urah (odhod z Dunaja ob 19.uri).

Cena za člane društva s plačano članarino: 50 EUR, ostali 60 EUR.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne pristojbine, vstopnino za ogled razstave fotografij
Vstopnina za ogled dvorca Schonnbrun  in  živalski vrt (14 EUR) ni vključena v ceno!
Vstopnina v Schőnbrunn z rezervacijo termina 15€-velika tura, grobnica Harsburžanov 5€, ostale vstopnine znašajo od 5 do 15€.

Seveda lahko izlet tudi primerno darilo in ga lahko komu podarite.

Prijave sprejemamo  preko spodnjega obrazca ali na tel: 041 670205 (Marjan).
Prostih mest: še  7