mariborPogoji sodelovanja:

 1. Na natečaju, lahko sodelujejo vsi ljubiteljski in poklicni fotografi.
 2. Tema natečaja: MARIBOR NEKOČ IN DANES. Primerjava vedut Maribora izpred leta 1945 s sedanjostjo.
 3. Vsak udeleženec lahko sodeluje s 4 (štirimi) fotografijami, od katere mora biti prva posneta pred letom 1945, druga fotografija istega motiva pa leta 2015 ali 2016.
 4. Poslane fotografije morajo biti v avtorsko delo sodelujočega, razen arhivskih posnetkov fotografije, razglednice, litografije, slike, grafike…, ki so podlaga za primerjavo.
 5. Vsak udeleženec lahko sodeluje z do 4 deli poljubnega formata, ali v digitalni obliki v formatu JPG/JPEG in dimenziji po daljši stranici vsaj 3000 slikovnih točk (ali več) in ločljivosti 300 ppi, velikost posamezne datoteke naj ne presega 3MB. Poleg je potrebno posalti tudi osebne podatke in naslov avtorja. Fotografije pošljite do 25. aprila 2016 na e-mail: fotonatecaj@gmx.com
 6. Datoteke fotografija morajo biti poimenovane s priimkom in imenom avtorja, naslovom dela in letnico arhivskega dela, npr. miha_horvat_Slovenska ulica_1903
 7. Pri digitalni obdelavi oddanih fotografij so dovoljene osnovne korekcije (barvne in tonske, ostrenje, retuša na fotografiji zajetih prašnih delcev ter izrezovanje in pretvorba v ČB ali toniranje), ne pa digitalna manipulacija v smislu dodajanja ali odstranjevanja elementov fotografij. Dovoljeni so posegi v izgled fotografij, ne pa posegi v vsebino fotografij.
 8. Vsa prispela dela, ki bodo v skladu z razpisnimi pogoji, bo pregledala in ocenila 3-članska žirija. Pri ocenjevanju prispelih fotografij bo žirija upoštevala ustreznost razpisani tematiki, izvirnost ter izpovednost del ter estetska in tehnični merila (najbolj popolen približek motivov) . Vse odločitve žirije so dokončne ter nepreklicne in se nanje ne bo moč pritožiti. Žirija bo izbrala in podelila nagradile, naredla izbor za razstavo v Fotografskem muzeju Maribor. Vsak udeleženec lahko dobi samo eno nagrado.
 9. NAGRADE: nastarejša podoba Maribora, nastarejša fotografija, najboljši tehnični približek arhivske fotografije s sedanjostjo (perspektiva, ujamanje linij, horizontal…), najbolj izviren posnetek.
 10. Udeležba na natečaju je brezplačna.
 11. Organizator lahko poslana dela uporabi za nekomercialno promocijo oziroma predstavitev razstave v medijih, družbenih omrežjih, spleti in v katalogu.
 12. Rezultati žiriranja bodo objavljeni na spletni strani Fotokluba Maribor (http//www.fotoklub-maribor.com).
 13. Organizatorji: Fotoklub Maribor, Muzej narodne osvoboditve Maribor, Fotografski muzej Maribor in Umetniški kabinet Primož Premzl

Koledar prireditve

Sprejem del do: ………… ….. …..25.april.2016
Žiriranje: …………………………………5.maj 2016
Obvestilo o žiriranju: ……………..10. maj.2015
Odprtje razstave: ……………………30..maj2015

Žirija:

Mira Grašič, muzejska svetovalka in kustostina
Branimir Ritonja, fotograf
Primož Premzl, založnik in galerist