Fotografije naj predstavljajo utrip mesta, življenje v mestu, značilno arhitekturo predvsem pa tiste očem skrite kotičke ali dogajanje, ki ga mogoče vsakodnevno spregledamo in bi ga veljalo posebej izpostaviti v pozitivnem ali negativnem smislu.

Pričakujejo se fotografije iz mesta Maribor in partnerskih mest bodoče evropske prestolnice kulture Murska sobota, Novo mesto, Ptuj, Slovenj Gradec in Velenje. K sodelovanju vabimo amaterske in profesionalne fotografe, kakor tudi vse fotografske navdušence dobre volje. Za prijavo na natečaj šteje fotografija, oddana po spodaj opisanih pravilih:

Kategorija je ena – Moje mesto bodoča evropska prestolnica kulture. Avtor lahko pošlje največ 5 fotografij. Fotografije so lahko v barvni ali črno beli tehniki. Format naj bo *.jpg v primerni resoluciji in kvaliteti za izdelavo do velikostnega formata A3, najdaljša stranica naj bo velika vsaj cca. 2500 točk.
Manjše fotografije ne bodo upoštevane.

Za sodelovanje na natečaju štejejo fotografije, ki bodo na elektronski naslov društva prispele do 15. novembra 2011.

 Najboljše fotografije po izboru žirije bodo predstavljenih na razstavišču v Univerzitetni knjižnici Maribor med 15. decembrom 2011 in 7.januarjem 2012.
Več najdete TUKAJ