Cankarjev dom bo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2010 že deseto leto zapovrstjo odprl vrata medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se Festival za tretje življenjsko obdobje navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših, ter na 3. oktober, ki je mednarodni dan otroka, rdeča nit letošnjega Festivala pa je posvečena evropskemu letu boja proti revščini in socialni izključenosti.

Festival za tretje življenjsko obdobje je največja tovrstna prireditev v Evropi. Njen namen je vzpostaviti medgeneracijski dialog in poskrbeti za večjo socialno vključenost starejših, ter s tem dolgoročno prispevati k solidarnejši družbi.

Z namenom pritegniti k sodelovanju pisano skupino ljudi, ki bi radi predstavili svojo ustvarjalnost, dejavnost in bi radi pomagali graditi mostove med generacijami, smo pripravili različne natečaje. Eden od njih je fotografski natečaj, ki je namenjen vsem polnoletnim ljubiteljem fotografije.

Tema fotografskega natečaja je Starejši in prijateljstvo. Radi bi, da v svoj objektiv ujamete druženje, prijateljevanja in vezi, ki jih starejši pletejo s svojimi sovrstniki, pa tudi s predstavniki mlajših generacij in drugimi. Predvsem bi vas radi spodbudili, da bi o socialni izključenosti razmišljali na pozitiven način ter da bi pokazali, na kakšen način starejši premagujejo osamljenost, katere so prijetne plati prijateljevanja med starejšimi in osvetlili pogled na njihovo družabno življenje.

Prijave sprejemamo do 30. aprila 2010. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, ki ga najdete na povezavi http://www.f3zo.si/natecaji2/fotografski-natecaj2/.
Fotografije nam lahko posredujete bodisi prek spletnega obrazca bodisi nam jih pošljite na naš naslov: Beethovnova ulica 9, 1000 Ljubljana s pripisom FOTOGRAFSKI NATEČAJ.
Pošljite nam fotografije povečane na papirju formata od 10x15cm do 30x45cm. Fotografije v digitalnem formatu naj ne bodo večje od 900 točk po najdaljši stranici.

Več o samem 10. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ter o ostalih natečajih in možnostih sodelovanja, najdete na naši spletni strani www.f3zo.si. Pridružite se nam pri gradnji mostov med generacijami!

Avtor: Tjaša Gračner
Telefon: 01 620 36 83
E-mail:tjasa.gracner@f3zo.si