Fotoklub Maribor in Festival Maribor 25. maja organizirata fotografski in video EX TEMPORE.

Festival Maribor že skoraj pol stoletja prinaša klasično glasbo najvišjega nivoja v Maribor in vseslovenski prostor. Letos je na program uvrstil tudi projekt pod imenom Festival za Maribor, s katerim želimo nagovoriti prav vse Mariborčane. Odpravili se bomo namreč na mariborske ulice s koncerti presenečenja, ki bodo napovedovali naš septembrski festival. Seveda pa želimo, da bi spomini na te dogodke ostali sveži čim dalj in zato potrebujemo vas!

1. Ex–tempore je odprt za vsakogar in poteka po pravilih in pokroviteljstvu Fotografske zveze Slovenije (FZS ?/2012). Sodelujejo lahko vsi, brez omejitev.

2. Fotografije in video posnetki morajo nastati 25. maja na prizoriščih Festivala Maribor.

3. Teme:

a) fotografije

b) video posnetki

Fotografija mora izražati avtorjev pogled o temi fotografsko & video ex tempora , in sicer nastopajoče med improvizacijo na ulicah Maribora ter odziv mimoidočih na nastopajoče. Fotografije naj imajo sporočilno vrednost razpisane teme in naj ne prikazujejo zgolj elementov dogodkov.

4. Avtor lahko odda največ 15 fotografij, resolucija daljše stranice ne sme biti manjša od 2400×1600 pixels, v formatu jpg, kvaliteta 9. Na slikah je dovoljena uporaba izrezov, minimalno ostrenje, korekcija barv in osvetlitve. Prepovedana je tako uporaba kloniranja, dodajanja in odvzemanja posameznih elementov, kakor tudi uporaba filtrov in računalniških akcij. Avtor lahko odda največ 3 video posnetke v formatu mpg ali mov ki naj ne bo večji od 10 MB.

Vsako delo mora biti označeno s priimkom in imenom avtorja, zaporedno številko teme, ter naslovom dela. Na primer: fotografija se označi priimek_ime_naslov.jpg. Naslov ne sme presegati 25 znakov. Dovoljene so le črke iz angleške abecede (a– z).
Fotografije in video posnetke je potrebno poslati najkasneje do 10. junija po elektronski pošti na e-mail: tina.puksic@festivalmaribor.si

5. Vsak udeleženec bo prejel obvestilo o rezultatih po elektronski pošti. Seznam sprejetih in nagrajenih del bo objavljen na spletnih straneh Fotokluba Maribor in Festivala Maribor.

6. Odločitev žirije je dokončna, nanjo se ni mogoče pritožiti.

7. Vsak avtor ohrani avtorske pravice za svoja dela. Avtor dovoljuje organizatorjem uporabo oddanih posnetkov brez denarnega nadomestila za potrebe razstave, predstavitev in promocijo prireditve.

8. Člani žirije ne morejo sodelovati na ex–temporu.

9. Vsak avtor zagotavlja, da so oddana dela njegovo avtorsko delo. Organizator ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli tovrstno zlorabo avtorskih pravic.

10. Avtor s prijavo na ex–tempore sprejema in se strinja z vsemi pogoji razpisa.

11. Koledar:
• Ex–tempore: 25. maj 2012
• Žiriranje: 12. junij 2012
• Obveščanje o rezultatih: do 16. junija 2012
• Nagrajena dela bodo v času Festivala Maribor (med 5. in 15. 9.2012) razstavljena v Europarku Maribor, Qlandiji Maribor in izložbenem oknu Modne hiše na Partizanski cesti v Mariboru. Nagrajenci bodo med redkimi izbranimi fotografi, ki bodo dobili fotografsko akreditacijo tudi za zaodrsko dogajanje v času Festivala Maribor, izbrana dela pa bodo razstavljena na različnih lokacijah.

12. Lokacije dogajanja:
– NovaKBM centrala, Vita Kraigherja 4 ob 11:30h
– Poštna ulica ob 12:30h
– Grajski trg ob 15:30h
– Europark ob 18:00h

13. Prijava na ex-tempore bo potekala v prostorih Fotogalerije STOLP, Židovska ulica 6, Maribor 25. maja od 9.00 do 19.00 ure, ali po emailu: tina.puksic@festivalmaribor.si, prijavljeni avtorji bodo prejeli obvestilo o prireditvi, lokaciji in času. Sprejeli in upoštevali bomo tudi fotografije in video posnetke neprijavljenih avtorjev.

14. Žirija:
1. Branimir Ritonja, mojster fotografije
2. Dejan Bulut, uraden fotograf Festivala Maribor
3. Tina Pukšič, izvršna producentka Festivala Maribor

15. Nagrade:

Za najboljše fotografije po izboru žirije:
1. nagrada: digitalni fotoaparat Nikon Coolpix S2600, ki ga prispeva podjetje Nikon Slovenija
2. nagrada: 2 bona za celodnevno uporabo savn in bazena v Hotelu Bellevue, ki ju drugouvrščenemu poklanjajo Terme Maribor
3. nagrada: 2 vstopnici za koncert Festivala Maribor po izbiri in festivalska majica

Za najboljše videe po izboru žirije:
1. nagrada: digitalni fotoaparat Nikon Coolpix S2600, ki ga prispeva podjetje Nikon Slovenija
2. nagrada: 2 bona za celodnevno uporabo savn in bazena v Hotelu Bellevue, ki ju drugouvrščenemu poklanjajo Terme Maribor
3. nagrada: 2 vstopnici za koncert Festivala Maribor po izbiri in festivalska majica

16. Morebitne dodatne informacije lahko dobite na: tina.puksic@festivalmaribor.si ali na branimir.ritonja@gmail.com