Obvestilo organizatorja:

Vse, ki vas zanima natečaj planinske fotografije »Prinesi kos neba s seboj v dolino«, obveščamo, da bo zaradi zasedenosti sprehajališča mestnega parka z dogodki in prireditvami v juniju odprtje razstave in razglasitev nagrajenih del 7. septembra 2012. Hkrati podaljšujemo rok natečaja do vključno 26. junija 2012.

Organizatorji:

Planinsko društvo Maribor Matica in Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture

Pravica do sodelovanja:
Sodelujejo lahko ljubiteljski in profesionalni fotografi, ki so državljani republike Slovenije.Avtor lahko na natečaju sodeluje z največ petimi fotografijami. Poudarek je na motivih, ki prikazujejo planinsko dejavnost, gorsko krajino, stavbno dediščino, živalski in rastlinski svet, dogodke in pojave iz gorskega sveta.
Zaradi predvidene razstave fotografij je predpisan enotni ležeči format fotografije z razmerjem 3:2, ločljivost najmanj 3000 x 2000 točk. Fotografije naj bodo barvne. Dovoljena je osnovna neselektivna obdelava fotografij (izrez, osvetlitev, kontrast, ostrina, barve, ipd.) Na natečaju ne smejo konkurirati predhodno nagrajene ali že objavljene fotografije.
Fotografije je potrebno poslati v digitalni obliki (jpg) in natisnjene v velikosti 24 x 16 cm. Na hrbtni strani vsake fotografije naj bo napisano ali nalepljeno:
– šifra (za različne fotografije istega avtorja različne šifre)
– naslov motiva
– datum in kraj nastanka fotografije
V posebni zaprti kuverti naj bo navedeno ime, priimek, naslov stalnega prebivališča in kontaktna telefonska številka avtorja ter spisek poslanih fotografij z šifro. Žirija bo obravnavala pošiljke, ki bodo do vključno 18.05.2012 poslane ali osebno dostavljene na naslov: PD Maribor matica, Jurčičeva 8/II, 2000 Maribor. Na pošiljko naj se obvezno napiše “Natečaj-ne odpiraj”.

Izbrane in nagrajene fotografije bodo v juniju 2012 v okviru Evropske prestolnice kulture prvič razstavljene na sprehajališču mariborskega mestnega parka

Koledar:
Rok za dostavo fotografij…………………………………….26. 06. 2012
Obveščanje o izboru (tudi na spletni strani planinskega društva Maribor matica)…………………konec maja 2012
Nagrade:
1. nagrada:  300€
2. nagrada: vikend paket za 2 osebi na Mariborski koči
3. nagrada: vikend paket za 2 osebi na koči na Žavcarjevem vrhu
Pristojbina: Pristojbine ni.

Več na:  pd-mbmatica.si