Natečaj organizira Potapljaško društvo Maribor (PDM Fotosekcija) s pomočjo Fotokluba Maribor, v sklopu velike 20. Ekološke akcije Drava 2012, s sloganom »NI NAM VSEENO«.  Akcija je organizirana v sklopu aktivnosti ob svetovnem dnevu voda. Osrednja prireditev bo potekala 17. marca 2012 pri Vodnem stolpu na Lentu(Maribor).

Namen natečaja je oživitev življenja ob Dravi oz. reko ponovno približati prebivalcem ob njej, ter dvigovanje ekološke osveščenosti. Zato, pozivamo vse fotografe (amaterske, profesionalne), ne glede na starost ali spol, da sodelujejo na tem natečaju s svojimi najbolj udarnimi posnetki.

Fotografije lahko obsegajo podvodni svet tema SLADKE VODE – ktg. A- podvodna fotografija in
pogled in življenje ob vseh sladkih vodah tema SLADKE VODE – ktg. B – prosto

Možnosti so praktično neomejene samo da je v objetiv ujeta sladka voda.  S tem želimo prikazati, da je možno najti prelepe kotičke ob sladkih vodah in uživati v njih ter dokazati, da ni samo morje temu namenjeno.

Fotografi sodelujejo v enotni tekmovalni skupini ne glede na tip aparata, s katerim je bila ustvarjena fotografija. Tekmovalec lahko odda do tri (3) izbrane fotografije na vsako temo SLADKE VODE.

Udeleženci natečaja pošljejo svoje podatke in fotografije na naslov foto.natecaj@pdmb.net

Prejete fotografije organizator preimenuje in ob koncu natečaja pošlje žiriji. Ko žirija zaključi delo, se rezultati tekmovanja objavijo na spletni strani http://www.pdmb.net, in  www.fotoklubmaribor.si

Rezultate prejmejo vsi udeleženci natečaja tudi po elektronski pošti.
Udeležba na natečaju je brezplačna.

Koledar natečaja
• sprejem del:  do 01. marec 2012
• žiriranje:  01. marec 2012 do 10. marec 2012
• obvestilo o žiriranju:  14. marec 2012
• odprtje razstave in uradna razglasitev:  17. marec 2012

Sprejem del poteka od objave pa do vključno 01. 03. 2012. V tem času imajo fotografi možnost poslati tekmovalne fotografije. Po pretečenem roku oddaja fotografij ni več mogoča.

Razpis v PDF formatu
Prijavnica