Organizator natečaja Društvo Ekologi brez meja in partner natečaja spletni portal Ekomagazin, organizirata Fotonatečaj Vrečka na Veji. Namen natečaja je opozoriti na problem pretirane uporabe plastičnih vrečk in zmanjšati njihovo prepogosto uporabo. Fotografije naj jasno prikazujejo plastične vrečke v naravi: na vejah dreves, na ograjah, na obrežjih rek, jezer, mlak, luž ali morja. Poudarek je na plastičnih vrečkah, saj je tega v naravi predvsem ob ali v vodi največ, zato naj bodo plastične vrečke v naravi glavni motiv fotografij.

Zmagovalci nagradnega natečaja se določijo na podlagi dveh krogov. Sodelujoči bodo fotografije s pomočjo spletne aplikacije na spletni strani natečaja naložili,  vsi obiskovalci te strani pa bodo lahko glasovali za svojo najljubšo fotografijo. Komisija bo nato po izteku natečaja izmed 10 najbolje ocenjenih fotografij izbrala 3 najboljše fotografije, ki jih bo tudi nagradila. Jagodni izbor fotografij pa bo po zaključku natečaja tudi razstavljen v enem izmed večjim mest v Sloveniji. Število teh fotografij bo komisija določila naknadno.

 

Nagrade za najboljše fotografije

 

1. NAGRADA: Vikend paket za dve osebi v Turističnem naselju Livek – NEBESA

 

Podrobnosti o nagradi in koriščenje: Glavna nagrada predstavlja dve nočitvi oz. tri dni za 2 osebi v eni izmed hišk Turističnega naselja Livek – NEBESA. Turistično naselje Livek – NEBESA nudi zmagovalcu natečaja koriščenje glavne nagrade v roku 1 leta od prevzema nagrade. Glede realizacije (koriščenja) glavne nagrade se Turistično naselje in zmagovalec dogovorita med seboj glede na proste kapacitete. 

 

2. NAGRADA: Fotoaparat Nikon Coolpix P500 

 

3. NAGRADA: Fotoaparat Nikon Coolpix S2500 

 

Več o natečaju najdete tukaj!