Ekvilib Inštitut v sodelovanju s SPP, Zavodom za promocijo fotografije, vabi k sodelovanju na mednarodnem fotografskem natečaju 2010

“GLOBALNI SVET – skozi objektiv človekovih pravic”

Ekvilib Inštitut v sodelovanju s SPP, Zavodom za promocijo fotografije, vabi k sodelovanju pri pobudi GLOBALNI SVET: skozi objektiv človekovih pravic , s katero želijo spodbuditi odgovorno uporabo fotografije kot orodja za zaščito in promocijo človekovih pravic ter za izražanje kritičnega pogleda na globalna družbena dogajanja.

Tema 2010: V središču letošnjega natečaja so aktualni mednarodni razvojni izzivi z vidika človekovih pravic, vključno z globalno revščino, podnebnimi spremembami, (prisilnimi) migracijami, prehransko varnostjo, vojnami in konflikti, itd. Poudarek je na fotografijah dokumentarne narave, ki spodbujajo refleksijo in razprave, imajo moč politične in družbene mobilizacije ter spodbujajo kritičen razmislek o globalnih razvojnih prizadevanjih.

Rok prijave:  01. februar 2010

Natančne informacije se nahajajo v samem razpisu, kjer si lahko preberete tudi o žiriji, nagradi, podrobni temi natečaja in oddaji fotografij.

vabilo GLOBALNI SVET 2010
GLOBALNI SVET 2010