Glavni cilj tega dogodka je, da se skozi predavanja profesionalnih fotografov in priznanih umetnikov, in terenskega dela in konstruktivne razprave, fotografi izobražujejo, izboljšajo svoje fotografske spretnosti, seveda tudi druženje in spodbujanja fotografije v javnosti. Letos bo prireditev potekala samo na Cetinju in bo trajal, za razliko od prejšnjih delavnic, tri dni.

Na delavnici v tem letu predavajo: – Branislav Perić – mycologist (Črna Gora) – ki bo predava na temo “Uporaba fotografije v znanosti,” – Ana Matic, profesor na Fakulteti za likovno umetnost v Cetinju (Črna gora) -, ki bo predasvata “oblikovanje in fotografijo” – Šivec Maja (Slovenija) – ki bo imela predavanje na temo “Nude Photo” in – Gostujoči profesor iz Avstrije. Na žalost še nimam točne informacije, kdo to bo.

Delovni načrt foto delavnice je naslednji: Četrtek, 06.10. – Prihod v hotel “Grand” na Cetinjah, nameščanje in večerjo (18:00-19:00 ure). Petek, 07.10. – Po zajtrku sledi delo na terenu v okolici Cetinja. Po kosilu sledita dva predavanja, gost iz Avstirje in Branislav Peric. Sobota, 08.10. – Po zajtrku sledil novi delovno potovanje ( Lovćen, mavzolej in Njeguši) in po kosilu druga dva predavanja Anne Matic in Maje Šivec. Nedelja, 09.10. – Po zajtrku pregled in komentiranje nastalih fotografije. Po kosilu sledi počasi uradni konec.

Sodelovanje na foto delavnici znaša 80 €, kar vključuje namestitev v dvoposteljni sobi in hrano (polni penzion). Če želite bivati v eno posteljni sobi, potem je cena 100 €. Pot na Cetinje si udeleženci plačajo zaenkrat sami. Več o hotelu lahko najdete na tem naslovu: http://www.hotels.com/ho377188/hotel-grand-cetinje-cetinje-montenegro/#description

Število udeležencev je omejeno, zato je dobro (predvsem zaradi organizacije), če se prijavite čimprej. Rok zadnje prijave sporočim naknadno. Organizator: photocg@t-com.me +382 67645354 – Milos Radulovich +382 67618780 – Dejan Kalezić