Mateja Mazgan: Dežela kontrastov – Maroko (18. 4. – 28. 6. 2013)

MatejaMazganFoto-maroko

Mateja Mazgan je svetovna popotnica. Od zadnjega preštevanja je prepotovala že 57 držav. Navdih za potovanja ji je dala njena babica, s katero se je že kot osnovnošolka podala na prvo potovanje. Sedaj potujeta skupaj že več kot petnajst let in imata tudi v bodoče še veliko načrtov. Vsa potovanja v zadnjih nekaj letih sami organizirata, čeprav je babica že presegla osemdeset let.

Mateja obožuje neokrnjeno naravo, hkrati pa je športnica, ki se najbolj navdušuje nad adrenalinskimi športi. Je aktivna jamarska reševalka in tudi sicer rada raziskuje in odkriva nove jame, pleza, predvsem obožuje ledno plezanje, gorsko kolesarjenje, turno smučanje, alpsko smučanje, deskanje na snegu, potapljanje. V bodoče ima namen odkrivati svet tudi z motorjem, saj je motoristka.

Prav tako je njena strast fotografiranje. Včasih je za objektivom, včasih pa tudi kot fotomodel pred objektivom drugih fotografov. Fotografije razstavlja tako na samostojnih razstavah kot na skupnih z Društvom ljubiteljev fotografije Maribor, kjer je njihova članica. V zadnjem polletju je pristopila še k Društvu popotnih fotografov. Svoje izkušnje s potovanj deli v Društvu popotnikov Vagant ter z obiskovalci na mnogih potopisnih predavanjih (že vsaj sto izvedb), s poslušalci in gledalci oddaj na televiziji in radiu, že nekajkrat pa je bila gostja na šolah. Redno piše in objavlja popotniške članke.

Že več kot pet let je zaposlena kot strokovna svetovalka za vrtne oddelke avstrijskega trgovskega podjetja, svoje delo pa opravlja v Sloveniji in na Hrvaškem. Doštudirala je turizem na Turistici ter krajinarstvo na Višji šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti. Za tem je naredila še pedagoško andragoške izpite in zaključuje podiplomski magistrski študij turizma. Ob službi, študiju, športnih aktivnostih, fotografiranju, načrtovanjih in popotovanjih pa ji še vedno ostane vsaj nekaj časa za glasbo, saj igra prečno flavto pri dveh godbah na pihala.

Razstava v Hostlu Pekarna je na ogled od 18.4 do 28.6.2013

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.