Organizator:

Center za kulturo Zajecar in PhotoClub 202 / Srbija
Foto klub “Aleksinac” – Aleksinac / Srbija
Kulturni center Knjazavac – Knjazevac / Srbija
Assosiation na Wallochians od R.Bulgaria Vidin / Bolgarija

Na mednarodnem natečaju digitalne fotografije “TURIZEM 2012”, ki je organiziran v skladu s pravili Mednarodne zveze za fotografsko umetnost (FIAP), Fotografske zveze Združenih držav Amerike (Photographic Society of America – PSA), United Photographers International (UPI) in Fotografske zveze Srbije (Fotografski savez Srbije – FSS), lahko sodelujejo ljubiteljski in poklicni fotografi vsega sveta. Sodelujoči fotografi morajo biti avtorji fotografij, ki jih pošljejo. Natečaj ima predpisane teme, ki so predstavljene v nadaljevanju in v katerih je določeno v katerih t

ehnikah so lahko fotografije posnete in obdelane.

Temea NATEČAJA:

A) POTOVATI  – barvna ali črno/bela
B) NARAVA – barvna ali črno/bela
C) PROSTA – barvna
D) PROSTA – črno/bela

Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ štirimi fotografijami v posamezni temi v črno beli ali barvni tehniki.  Poslane fotografije morajo biti v digitalni obliki in v jpg formatu. Resolucija poslanih slik mora biti 2000 točk po daljši stranici, ločljivost 300 ppi, kompresija 7-10, maksimalne velikosti do 2 MB. Vsaka fotografija mora biti označena z zaporedno številko in nazivom dela. Dovoljene so samo črke iz angleške abecede (a–z). Na primer: za temo A: – (A1-Delavci 02.jpg) in za temo B: (B1-Refleksija.jpg), ipd.

Pristojbina  za sodelovanje na natečaju je obvezna za vse udeležence in znaša 35 euro ali 50$, a za člane Foto zveze Srbije  2000 dinarjev.  Pristojbino lahko plačate preko PayPal sistema, ali Moneybookers (ki sprejme  kreditne kartice: Visa, Master Card, AmEx, JCB in Diners). Dinarski žiro račun je: 160-353153-51. Denar lahko tudi pošljete na vašo lastno odgovornost po pošti v koverti skupaj z CD/DVD in prijavnico. Fotografije, ki bodo prispele brez pristojbine ne bodo uvrščene v konkurenco in ne bodo žirirane.

Vse ostale informacije o pravilih 71. krožni razstavi digitalnih fotografij Miroč 2012 lahko najdete v naslednji povezavi.Vse informacije in napotke o plačilu pristojbine lahko preberete na internetni strani kluba: www.photoclub202.com

Fotografije lahko pošljete z nalaganjem (upload) na web stran: www.photoclub202.com;  ali jih pošljete na klubsko elektronsko pošto: photoclub202@gmail.com, ali po redni pošti na CD/DVD-ju na naslov:

Raša Milojević,
Color 202,
Trg Oslobođenja bb,
19000 Zaječar,
Republika Srbija.
Poslanim fotografijam je treba priložiti prijavo (seznam del), ki naj bo skladen z imeni datotek (fotografij) na CD-ju ali na elektronski pošti.  S prijavnico udeleženec zagotavlja avtorstvo poslanih fotografij in sprejme razpisane pogoje natečaja. Organizatorji razstave bodo uporabili sprejete fotografije za promocijo razstave, objavo v katalogu, v medijih, internetskih straneh in za predvajanje na projekcijah  brez predhodnega dovoljenja ali plačila avtorju. Organizatorji se obvezujejo, da bodo pod objavljene fotografije navedli avtorje in da jih ne bodo koristili za komercialne namene. Avtorji bodo po elektronski pošti osebno obveščeni o izidu žiriranja, rezultati  žiriranja pa bodo objavljeni na spletni strani kluba. Organizator bo z deli ravnal pazljivo, ne prevzema pa odgovornosti za morebitne poškodbe ali izgubo med pošiljanjem.

 

Koledar natečaja:
Rok za dostavo fotografij:  15.11.2012
Žiriranje:  19.11. 2012
Obvestilo o žiriranju in obveščanje udeležencev: 29.11.2012
Otvoritev razstave: 20. December, 2012 – Zajecar / Srbija
Projekcija: 21. December, 2012 – Aleksinac / Srbija
Projekcija: 22. December, 2012 – Vidin / Bolgarija
Projekcija: 23. December, 2012 – Knjazevac / Srbija
Pošiljanje kataloga: 04.02 2013