V okviru praznovanja dvajsete obletnice samostojne Slovenije vas s pomočjo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu vabimo k fotografskemu natečaju «Moja nenavadna Slovenija», ki ga organizira Eva Dimčovski iz Ženeve. Z namenom, da bi odkrili Slovenijo z novega vidika , vas natečaj spodbuja, da nam pošljete vaše fotografije nenavadne Slovenije. Smešne, nenavadne, presenetljive, poetične, humoristične,… Vse fotografije, ki prikazujejo neko podrobnost, situacijo, nenavaden trenutek, lahko sodelujejo na natečaju. Z vašo ustvarjalnostjo nas presenetite, nasmejte, začudite in odkrijte nove stvari.

Smešne mimike in grimase, živali v akciji, nenavadni plavajoči predmeti, čudne oblike sadežev in zelenjave, neobičajni poklici in predmeti, zamotane prometne dogodivščine, avtomobilski prtljažnik poln presenečenj, preveč naloženo kolo, živahen maček, otroška norčija, športna dogodivščina, neverjetna narava, flora in favna, vse je lahko vir navdiha in seznam ni nikoli končan.
Prijava: Vsak udeleženec se prijavi preko obrazca na spletni strani.  Avtor izpolni poseben formular s svojimi podatki. Vnese E-mail   naslov,  svoje geslo in potrdi, da se strinja s pogoji razpisa. S tem odpre račun, tako da, če naloži prvič samo  eno sliko, lahko doda pozneje še eno ali dve – skupno največ tri.
Rok za sprejem fotografij na spletni strani: Od ponedeljka, 18. julija do petka, 16. septembra 2011.

Prispele fotografije bo pregledala žirija in objavila rezultate najboljših slik po kriterijih posebnega odbora in organizatorja. Prva nagrada : 300.- Chf, druga 200.- Chf, tretja 100.- Chf.

Izbirali bodo tudi obiskovalci spletne strani, tri enakovredne nagrade (po 100.- Chf) bodo avtorji dobili potom glasovanja preko Interneta.

Več tukaj