Foto: Mojca Cvirn

Znani so nagrajenci natečaja Slovenia Press Photo 2012.

Med nagrajenci je tudi naša članica Mojca Cvirn, ki je prejela “Častno omembo žirije” v kategoriji Narava in okolje.

Nagrado za najboljšo fotografijo je prejel Jure Eržen za fotografijo zbranih na skupščini pri Bojza v Ljubljani, nagrado za najboljšo reportažo pa Matic Zorman za reportažo iz begunskih taborišč v Gazi. Podelili so še nagrade v petih kategorijah.

V kategoriji novice je nagrado za najboljšo fotografijo prejel Matej Povše, v kategoriji šport Mitja Kamplet, v kategoriji narava in okolje Samo Vidic, v kategoriji kultura in zabava Kaja Brezočnik, v kategoriji ljudje pa Aleš Gregorič.

Nagradili so tudi reportaže. V kategoriji novice je bil nagrajen Matic Zorman, v kategoriji narava in okolje Matjaž Tančič, v kategoriji kultura in zabava pa Voranc Vogel. Simon Chang je bil nagrajen v dveh kategorijah: šport in ljudje.

Častnih omemb žirije so bili deležni: Bojan Velikonja in Matjaž Panjan (novice), Roman Sipič (šport), Peter Gedei in Mojca Cvirn (narava in okolje), Boštjan Pucelj (kultura in zabava) ter Mitja Ličar in Tomaž Bevk (ljudje).

Žirijo so poleg predsednika, ruskega fotografa Jurija Kozireva (Noor Images) sestavljali še Gaia Tripoli (International Herald Tribune), Emilio Morenatti (The Associated Press) in Jerome Sessini (Reportage by Getty). Na natečaj je prispelo 3336 fotografij.

Čestitamo Mojca!