Foto: Marjan Laznik

Alan Orlič Belšak na Dnevih fotografije v Mariboru leta 2012

Naš gost bo Alan Orlič Belšak z njegovim projektom: Izštekani 

Lokacija sestanka: KARANTENA, Pobreška cesta 20, Maribor (stavba zraven Europarka) 

 Kot običajno, se dobimo ob 19.uri.

Vstop je prost, predavanje je namenjeno tudi “nečlanom”.

Veselimo se srečanja z vami.

O avtorju in projektu:

Alan Orlič Belšak je dolgotrajnim sodelavec revije Moj mikro in e-Fotografija.

Ljubiteljski fotograf Alan Orlič Belšak je v oddajo Izštekani zašel bolj po naključju in tam ostal do današnjih dni. Na začetku je bila glavna želja spoznavati nove tehnike fotografije, a je hitro preraslo ta okvir in postalo dokumentarno delo, ki še vedno nastaja. V 13 letih, kolikor je prisoten pri oddaji so iz fotografij nastale štiri samostojne razstave in trije koledarji, kar nekaj pa jih okrašuje Cdje in DVDje, ki so nastali iz posnetkov nastopov v Izštekanih.

Fotografirati radijsko oddajo, ki poteka v živo? Verjamete ali ne, stvar je zanimiva. Fotograf je vsem tem, kar se dogaja le nekdo, ki razbija koncentracijo, moti tehnike, se spotika ob kable, skratka vse, da pride do željenih fotografij. Saj ni tako grozno, kot se sliši, čeprav je tu delo bistveno drugačno, kot na odru ali pod njim. Velikih ljudskih množic ni, ponavadi le nastopajoči in voditelj, sem ter tja njihovi najbolj zvesti privrženci, tonski tehniki in nekje izven studija neznano število poslušalcev.

Verjetno že veste, o čem gre stvar – radijska oddaja Izštekani, ki jo lahko spremljate na Valu 202 ob petkih po zadnjih poročilih, glavni krivec seveda Jure Longyka. Njemu gre seveda tudi hvala za to, da slike sploh so. Fotografije večinoma poslikal in na splet spravil Alan Orlič Belšak.

Dobro luč.

Marjan Laznik, predsednik društva