Sestanek društva, 7.9.2016 ob 19.00. uri, gost: Rafael Kos

DreamNaš tokratni gost bo Rafael Kos, ki o sebi pravi tole:

“Rojen sem v Ljubljani pred dobrimi 46 leti. Že leta me Kamničani kot tudi ostali Slovenci poznajo kot izvrstnega poznavalca avtomobilskih gum. Znanje in izkušnje na področju pnevmatik, katere sem pridobil v zadnjih petindvajsetih letih, rad z nasveti delim s svojimi strankami in prijatelji.

Strast do visokih obratov sem zamenjal za strast do ‘šklocanja’. Brezčasne podobe nekega prostora in časa me vznemirjajo in navdihujejo.

Pred dobrimi petimi leti me je zamikal nakup mojega prvega Dslr aparata – Nikon D90 .  Res da sem že prej občasno kdaj fotografiral vendar pa o fotografiji resneje nisem nikoli razmišljal. Sem samouk ki mu je fotografija sedla v srce. Všeč mi je pokrajinska, ulična in art fotografija.

Trenutno mi je všeč duh ulice. Tisoče obrazov, tisoče trenutkov, neskončno možnosti. »Ti, tvoj fotoaparat in tvoja kreativnost. Ko vidiš navidezno nevidno. Ulica je povsem drug svet kot denimo fotografiranje narave, obstaja na tisoče spremenljivk, ki v vsakem trenutku presenetijo. Iskanje motivov, opazovanje okolice, čakanje na pravi trenutek,morebitna nesoglasja, napetost …

Tudi  fotografiranje narave ima svoj čar in svojo moč.

Vsak svoj prosti trenutek namenim  fotografiranju. Po vseh teh letih se v svojem stilu fotografiranja še vedno  iščem. Ljudem so moja dela všeč to pa me veseli  in mi daje ustvarjalno energijo za naprej. ”

Lokacija sestanka: KARANTENA, Pobreška cesta 20, Maribor (stavba zraven Europarka)

Kot običajno, se dobimo ob 19.uri.

Vstopnine ni.

Veselimo se srečanja z vami.

Dobro luč.

Marjan Laznik, predsednik društva

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.