Pozdravljeni člani in članice DLF-ja ter vsi tisti ki to želite postat, pa si ne upate 🙂

Pred časom je že bilo govora, da bi se kot Društvo ljubiteljev fotografije udeležili trgatve in se ponovno malo pozabavali in zraven naredili kaj koristnega.
Sedaj je prišel ta trenutek oz. znan termin trgatve. V kolikor ste zainteresirani in si želite druženja ter seveda koristnega dela, se prosim prijavite oz. javite in skupaj odidemo na “zabavo”.. hehe
Glede na to, da pa imamo 15.10.2011 društven piknik, nam še mogoče uspe, dobiti kak liter mošta..

Trgatev: Sobota, 1.10.2011
Kraj: Špičnik (okolica Kungote) – “Vinotoč” Breznik

Plan trgatve:

Zbirališče v Kamnici na prakirišču nasproti pokopališča, do 8.oo ure. Ob 8.oo uri krenemo skupaj preko Rošpoha na Špičnik.S seboj imejte primerno obutev in oblačila, ker jutra so mokra in hladna( gumi škornje, planinski čevlji, vetrovka). Tam dobite škarje in rokavice. Predno začnemo s trgatvijo, popijemo kavico in se malo posladkamo s pecivom, potem sledi trgatev, vmes je tudi malica. Trgatev je predvidena do 15 ure oziroma do dokončanja. Potem se vsi trgači preselimo v Selnico ob Dravi na prešo in seveda na kosilo.

Vsakemu trgaču pripada 5l vina, ki ga lahko koristi kadarkoli, lahko tudi v okviru društva ali ob kakšni otvoritvi razstave. Seveda je tudi vsak trgač povabljen na krst mošta in na martinovanje v Breznikovo klet v Selnico ob Dravi. Na martinovanju je tudi žrebanje, glavna nagrada je 50l vina, ki ga prav tako lahko koristi kadarkoli in ni časovno omejena.

Prijave so možne do srede, 28.9.2011, do 18.00 ure na mail dragica.60@gmail.com ali na tel. št. 041/848-992